Om mig

Min passion er i det levende nærvær, som indebærer, at jeg kan møde og rumme andre, hvor de er, følge deres processer og bistå med at vække og forløse øjeblikkets muligheder, uden at der er behov for at skulle leve op til noget. Jeg bestræber mig på at skabe et tillidsfuldt rum, som gør det muligt at udtrykke de skjulte længsler, som alt for let fortrænges eller ignoreres. Jeg brænder for det skabende nu, hvor det nye bliver født, og hvor det dybere livsformål bliver afdækket.

Sussie har en sjælden indlevelsesevne og en sans for naturligt flow, som gør hende til en empatisk nærværelse, der kan støtte og hjælpe andre. Hun har en høj etik og en fornemmelse for livsformål og indre pejling på livets rejse, der skaber et trygt rum for at navigere mod afklaring og fornyet livsmotivation. Jeg kan på det varmeste anbefale hende.” -Søren Hauge (Spirituel underviser, coach og forfatter)

Unge år
Jeg er født i 1975 og opvokset på Frederiksberg. I de sene teenageår blev min interesse for spiritualitet og personligt arbejde vækket gennem mødet med min kommende (nu afdøde) lærer Vivian Persson, som blandt andet var underviser og danseterapeut (Dansergia) inden for formen L.E.P (Life Energy Process), der blev grundlagt af den spirituelle lærer Dr. Stèphano Sabetti. Vivian Persson introducerede det for mig, som jeg nu kalder ”naturen som vejleder”.

Spirituel vækst
Jeg har 20 års erfaring med min personlige og spirituelle udvikling og som deltager i adskillige sessioner, gruppeforløb og længerevarende stille-retræter på blandt andet klostre i Europa. Jeg er uddannet i adskillige bevægelsesformer og udtryk og har selv undervist i de seneste 7 år.

Gennem mange års træning har jeg lært at bruge sanserne i øjeblikket, opfange sammenhænge og tyde selv subtile signaler. Jeg har lært, at jeg med et bevidst nærvær og åbenhed ind i lyd og bevægelse finder den hurtigste tilgang til at udtrykke sindstilstande, blokeringer, følelser og skjulte ressourcer, som tanken endnu ikke har nået at fortolke. Derfor bliver det ofte den mest effektive vej til forståelse, forandring og forløsning.

Jeg har gennem mange års opmærksomhed og undersøgende nysgerrighed i en videre udvikling ad mange veje bragt alle disse ressourcer med ud i naturen, hvor resonansfeltet forstærker arbejdet.

Jeg er uddannet Spirit Guide – Intuitive Mastering ved Pia Nissen, som jeg pt. også læser til Executive Spirit Coach hos. Fra midten af 2017 har jeg samarbejdet med Søren Hauge, især omkring SidheVisdom, der omfatter spirituelt arbejde i naturen og udfoldelse af vores egen indre natur og dens urkræfter.

Uddannelser
Helsemassør fra Gentofte massageskole
Idrætslærer fra Paul Petersens Idrætsinstitut
Basic Training Program i formen L.E.P (Life Energy Process)
MA i traditional Irish Music Performance fra Limerick University, Irland
Spirit Guide – Intuitive Mastering
Flere grunduddannelser i danse- og bevægelsesformer (bl.a. Zumba, Piloxing, Masala Bhangra)
Under uddannelse som Executive Spirit Coach

Jeg har modtaget undervisning af blandt andre:
Vivian Persson (expressive energy – Dansergia, resonans)
Stèphano Sabetti (essential/spiritual inquiry, Path of No-Way)
Jens Erik (Satyarthi) Risom (meditation)
Hannah Jacobsen (kropspsykoterapi, Bodynamic)
Widmantas Skutta (psykoterapi – Life Energy Therapy)
Pádraigín Ní Uallachaín (sang)
John Ding (Tai Chi Chuan – Yang style)
Savitri Puri (Hatha yoga)
Teresa Thaning (kanalisering, bøn og tilgivelse)
Pia Nissen Tylak (angel card reading, intuition, coaching)
Søren Hauge (SidheVisdom)

Sang og musik
Jeg har siden mine tidlige teenageår været stærkt berørt og inspireret af den irske sang, musik og kultur. Efter flere længere rejser til Irland voksede interessen, og jeg begyndte at dyrke den irske sang og musik intenst.

Jeg blev sangerinde og dannede i slut 90’erne bandet Flax in Bloom i Danmark sammen med fløjtespiller Tim Goddard. I 2002 blev jeg optaget på The Irish World Music Centre, Limerick University, Irland, hvor jeg studerede traditionel sang og musik. Jeg blev undervist af nogle af Irlands mest respekterede sangere, deriblandt; Padraigín Ní Uallacháin, Len Graham, Iarla Ó Lionnáird og Karan Casey. Jeg afsluttede med en M.A. i Irish Traditional Music Performance (Second Class Honours). Jeg har tre CD-udgivelser bag mig: After Rain 2003, Day is Dawning 2005 og Pigens Morgen 2006, hvor jeg også havde egne sange og kompositioner. Sidstnævnte modtog en DMA (Danish Music Awards – Folk) i 2007 for årets visealbum.

Jeg har sunget og spillet i følgende bands:
Flax in Bloom (med Tim Goddard, Rasmus Zeeberg, Ditte Fromseier Hockings, Ciarán Doran, Sonnich Lydom og Malene Daniels Beck)
Sussie Nielsen Trio (med Nikolaj Busk og Malene Danielsen Beck samt gæster – Jens Lysdal og Bjarke Falgren)
In Absinthia (med Morten Fredberg Holm)
Folk Bits (med Ditte Fromseier Hockings, Malene Daniels Beck og Kristine Heebøll)
Trio Salix (med Ole Kiilerich og Kristine Heebøll)
Nord (med Mathias Grip, Ole Elmose, Ditte Fromseier Hockings og Christian Bøtker)
  

I 2017-2018 er jeg i gang med at komponere musik til en række Sidhe-digte af poeten AE (George William Russell 1867-1835), hvor jeg samarbejder med komponist, musiker og arrangør Martin Åkerwall. Lyt til lidt af mine tidligere sange her: https://soundcloud.com/sussieluscinianielsen

Udgivelser
Jeg har udgivet tre anmelderroste cd’er: After Rain i 2003, Day is Dawning i 2005 og Pigens Morgen i 2007. Alle tre udgivelser er blevet nomineret ved DMA-Folk.

After Rain
Som del af mine afsluttende eksaminer indspillede jeg After Rain sammen med 8 musikere fra Irland. I oktober 2003 blev albummet udgivet i Danmark. Albummet indeholder traditionelle sange på engelsk og irsk. Nomineret ved DMA Folk: Årets debut 2004.

Day is Dawning
Albummet Day is Dawning fra 2005 er traditionelle irske sange, men her med en mere skandinavisk klang. Blandt andet medvirker svenske Niklas Roswall på nyckel- og moraharpe, samt musikere fra Danmark, Wales og Irland. Nomineret ved DMA Folk: Årets vokalist 2006.

Pigens Morgen
På albummet Pigens Morgen fra 2007 har jeg ud over mine egne sange også komponeret musik til nogle af vore allerdejligste digteres smukke værker. Digte af Thøger Larsen, Karl Gjellerup, Sophus Michaëlis, Ludvig Holstein, Holger Drachmann samt den store irske poet William Butler Yeats. Min musik og sang bevæger sig i efterklangen af den gamle irske sangtradition og den danske visetradition i nyt sanseligt udtryk. Nomineret ved DMA Folk: Årets danske album, årets instrumentalist (Nikolaj Busk), årets vokalist, årets visealbum 2007. Pigens Morgen modtog en DMA for årets visealbum.

CD-anmeldelser

 “Sussie Nielsen slår sit navn fast som en af Danmarks bedste sangere”.

Millstream Records.

“Jeg tror vi har en vinder her”.

– Thorbjørn Sjøgren, Folk og Musik.

En fortryllende opdagelse”.

– Jydskevestkysten.

“legendary charm, rare sensitivity”.

– Le Canard Folk

“Nielsen has a love for this music and it shows”.

– Rootsworld

 Morten Alfred Høirup – DR P4 “Det er dansk” søndag 8. oktober 2006

Sussie Nielsen synger simpelt hen dejligt, det er som at blive taget i hånden og ført med ind i historien og man hylles i stemningsfyldte landskaber, skabt af albummets fremragende musikere. Sussie Nielsens 3. album Pigens Morgen, er for mig et den slags sjældne eventyr, man fortvivlet prøver at drømme, efter at være vågnet med bankende hjerte efter et grimt mareridt.

Folk Roots marts 2007

Unique, dreamy album that wanders lightly across nature. Nielsen is a revelation here, her voice subtly, softly expressive, bringing out the rhythms and emotions of the words, and this is a real coming of age album, atmospheric but with substance.

J. Lira Folk Magazine februar 2007

The naked arrangements follow clearly the Irish tradition; consisting, as they do, mainly of solo piano that from time to time is seasoned with striking contributions from violin, harp and flute. But it is always Miss Nielsen´s breathtakingly beautiful voice that is in the centre.